Projectiedoeken

Geschikt voor diverse toepassingen
Speciaal ontwikkeld
Hoogstaande kwaliteit
Geproduceerd met zorg
Nieuw: Black Peak en Flex Contrast Pro projectiedoek

AV Stumpfl projectiedoeken voldoen aan strenge kwaliteitseisen die gebaseerd zijn op meer dan 40 jaar intensieve ervaring.
Naast de speciale grondstoffen heeft AV Stumpfl eigen hoogwaardige precisiemachines ontwikkeld voor het lassen van PVC.

Onze PVC projectiedoeken laten zich makkelijk op het frame bevestigen d.m.v. drukknopen of kunststof clips. Het doekoppervlak is strak, heeft onzichtbare naden en het geprojecteerde beeld past exact in het kader. De projectiedoeken die AV Stumpfl Nederland levert hebben standaard een 10 cm zwarte randversterking. De randversterking kan eventueel op bestelling, tegen meerprijs, ook in wit geleverd worden.

Meest voorkomende projectiedoeken

Flex white (opzicht)
Bij opzichtprojectie wordt de beamer voor het scherm geplaatst. Het projectiedoek wordt perfect strak gespannen op het frame om een homogeen beeld te bewerkstelligen. De doeken zijn 100% lichtdicht ter voorkoming van storende bij-effecten en maximale lichtreflectie. De ‘Gain’ (reflectiewaarde) van de Flex White doeken is 1,0.
Raadpleeg onze datasheets voor technische specificaties. Download datasheet projectiedoeken.

Flex rear (doorzicht)
Als er geen ruimte in de zaal is voor de projector, kan een doorzichtdoek worden toegepast zodat de projector achter het projectiescherm kan worden geplaatst. Er worden speciale eisen gesteld aan het projectiedoek, om te voorkomen dat de lichtbundel van de projector niet zichtbaar is (Hotspot) en er een homogeen beeld ontstaat. Raadpleeg onze datasheets voor technische specificaties of informeer bij ons naar de verschillende mogelijkheden en ‘Gain’ waarden. Download datasheet projectiedoeken.

Nieuw: Black Peak (voorheen: Flex Black Pro) doek en Flex Contrast Pro doek
Medio 2023 presenteerde AV Stumpfl een nieuw projectiedoek, het diepzwarte Flex Black Pro doek waarvan inmiddels de naam is gewijzigd in Black Peak.
Dit levert volgens de fabrieksomschrijving bij zeer slecht verduisterde ruimtes betere zwartwaarden op bij ‘effectprojecties’.
De eerlijkheid gebiedt te melden dat dit doek een ‘Gain’ (reflectiewaarde) heeft van 0,11 in combinatie met lichtsterke DLP beamers. (Het Black Peak doek is minder geschikt voor gebruik met LCD- en LCOS projectoren zoals in de specificaties is te lezen.)

Een aantrekkelijk compromis is het donkergrijze Flex Contrast Pro doek dat eveneens in minder goed verduisterde ruimtes kan worden gebruikt met zowel DLP als LCD en LCOS projectoren. Dit doek heeft met een ‘Gain’ van 0,79 een ruim 7 x hogere lichtopbrengst dan het Black Peak doek.
Volgens de fabrieksomschrijving heeft het Flex Contrast Pro doek een brede kijkhoek, een eigenschap die niet staat vermeld bij het Black Peak doek.
Als u het verschil met eigen ogen wilt zien is dat mogelijk in onze showroom, waar het Black Peak en Flex Contrast Pro doek naast elkaar op één frame zijn gemonteerd.
De beschreven verschillen zijn tevens na te zien in de datasheet projectiedoeken.

Verschil tussen standaard drukknoop (Black Caps) en InviSnap

De AV Stumpfl spanschermen worden standaard geleverd met ‘Black Caps’ drukknopen die zijn voorzien van een speciale coating ter voorkoming van afleidende reflecties
Om het design nog verder te verbeteren heeft AV Stumpfl een speciale drukknoop ontwikkeld die in de kaderrand van het projectiedoek wordt gelast. Deze technologie biedt als voordeel dat de drukknoop vrijwel onzichtbaar is aan de voorzijde. InviSnaps drukknopen zijn minder goed bestand tegen ondeskundig en ruw gebruik. Deze randversterking, die niet leverbaar is voor de ‘Clip’ schermen, wordt op verzoek tegen meerprijs geleverd.

 

Seamless Optic

Speciaal voor doorzicht projectiedoek is Seamless Optic ontwikkeld.
Bij grote projectieschermen is er een horizontale lasnaad zichtbaar, die bij doorzichtprojectie resulteert in een horizontale donkere streep. Middels een speciale lastechniek, Seamless Optic, is deze lasnaad nagenoeg onzichtbaar bij projectie. Standaard worden de doorzichtdoeken voorzien van deze speciale Seamless Optic lasnaad.

https://www.nflplayershop.com, https://www.lionsplayershop.us, https://www.49ersplayershop.us, https://www.billsplayershop.us, https://www.packersplayershop.us, https://www.texansplayershop.us, https://www.chiefsplayershop.us, https://www.ravensplayershop.us, https://www.cowboysplayershop.us, https://www.ramsplayershop.us, https://www.buccaneersplayershop.us, https://www.eaglesplayershop.us, https://www.nflprostore.us, https://www.patriotsplayeronline.com