Over ons

Geschiedenis

De ontstaansgeschiedenis van AV Stumpfl Nederland dateert uit wat tegenwoordig het ‘analoge tijdperk’ heet. In 1983 begon Jan Roeleveld het Audio Visual Centre in De Bilt als afdeling binnen een fotozaak en specialiseerde hij zich in het leveren van diaprojectoren, dia-stuurapparatuur, overvloeisystemen en projectieschermen.

In 1988 werden de eerste contacten met Reinhold Stumpfl gelegd die op dat moment als fabrikant van overvloei-apparatuur en mobiele projectieschermen de eerste stappen zette op de internationale exportmarkt. Op 31 maart 1989 werd het Audio Visual Centre de officiële distributeur voor AV Stumpfl in Nederland, België en Luxemburg. Vijf jaar later ging Jan Roeleveld, samen met zijn collega Jeroen Spiering, die tot eind 2020 bij AV Stumpfl Nederland werkte, zelfstandig verder onder de naam Nationale Dia Specialist en verhuisde het bedrijf naar Houten.

De samenwerking met AV Stumpfl werd verder geïntensiveerd en mondde uiteindelijk, (vanwege veranderende marktomstandigheden ten gevolge van de digitalisering), uit in het wijzigen van de bedrijfsnaam in AV Stumpfl Nederland.


Op 29 januari 2005 verrichtte Reinhold Stumpfl de officiële opening van het nieuw gebouwde bedrijfspand van AV Stumpfl Nederland aan de Nieuwe Schaft in Houten. Dankzij de uitstekende samenwerking tussen AV Stumpfl GmbH en AV Stumpfl Nederland werd het marktaandeel van AV Stumpfl in de projectieschermenmarkt van de Benelux aanzienlijk uitgebreid.

25 jarig jubileum

Op 31 maart 2014, exact 25 jaar na de start van de zakelijke samenwerking, bracht het complete directieteam o.l.v. Reinhold en Ulli Stumpfl een bliksembezoek aan AV Stumpfl Nederland om hun waardering uit te drukken voor het 25 jaar durende vlekkeloze en succesvolle distributeurschap.

Daarbij werd een gouden ‘Spirit’ draagspeld met een Oostenrijkse en Nederlandse vlag uitgereikt en een glazen plaquette die de persoonlijke vriendschap tussen Reinhold Stumpfl en Jan Roeleveld onderstreept.

In oktober 2014 bedankte AV Stumpfl Nederland op haar beurt AV Stumpfl GmbH door tijdens een verrassingsbezoek een door kunstenares Caroline Hörchner vervaardigd bronzen borstbeeld van Reinhold Stumpfl te schenken, zodat hij als oprichter van AV Stumpfl, ook na zijn pensionering in 2017, nog in zijn bedrijf zichtbaar aanwezig is.

Bedrijfsprofiel

AV Stumpfl Nederland distribueert in de Benelux niet alleen de diverse soorten en typen projectieschermen van AV Stumpfl, maar ook de multimediasoftware WINGS waarmee hoogwaardige digitale multimediapresentaties te maken zijn.

In de showrooms in Houten zijn alle verschillende soorten en typen projectieschermen aanwezig, zodat geïnteresseerden kennis kunnen maken met de diverse toepassingsmogelijkheden en hoge kwaliteit van de AV Stumpfl schermen.

De meest voorkomende formaten zijn standaard in voldoende aantallen op voorraad; de honderden klanten in de audiovisuele sector, av-verhuurbedrijven, etc, worden direct en snel vanuit het eigen magazijn in Houten beleverd.